Setumaa ja Kihnu lapsed õpivad meistritelt pärimusmuusikat

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kannel
Eesti kannel Foto: Tairo Lutter

Lõuna-Eestis ja Kihnus saab sellest aastast õppida pärimusmuusikat ka väljaspool muusikakooli meistri-selli õppe raames.

Just niisugune alternatiivne õppevorm on kasutusel üheksandat korda toimuvas Rikka Ivvani pillilaagris, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mingi hetk me avastasime, et veame last linna pilli õppima ja tantsutrenni, ja siis hakkasimegi mõtlema, kas on selliseid võimalusi nagu vanasti, meistri-selli õpivormis. Sealt hakkaski meil projektiidee idanema,» rääkis Rikka Ivvani talu perenaine Sigre Andreson.

Sel aasta käivituv alternatiivõpe on kahesuunaline. Üks projekt keskendub noorte huvihariduse võimaluste avardamisele maapiirkonnas ning teine pärimuslike teadmiste edasiandmisele nii noortele kui täiskasvanutele.

Nii eraldaski haridusministeerium selleks aastaks 25 000 eurot, et Viljandi Pärimusmuusika Aida abil korraldada Kihnu ja Seto kultuuriruumides mitmeplaanilist meistri-selli õpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles