Presidendi kirjatalgutel osales 98 kirjutajat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjatalgute nominent Ragnar Mägi.
Kirjatalgute nominent Ragnar Mägi. Foto: Toomas Volmer/VPK

Täna kuulutas president Toomas Hendrik Ilves Kadriorus välja presidendi kirjatalgute «Eesti ustest - sisse, välja» võitjad, kokku saabus konkursile 98 tööd 22 erinevast riigist.

Presidendi kirjatalgute «Eesti ustest - sisse, välja» võitjateks on Margit Tõhk, Ragnar Mägi, Kadri Raudsepp ja Mihkel Kama, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

President Ilves rõhutas Kadriorus peetud sõnavõtus, et ta on alati pidanud südamelähedaseks teemat, kuidas tuua tublid eestlased kodumaale tagasi.

«Üks koht, kus selle üle korduvalt on päid murtud, on vabariigi presidendi mõttekoda. Koostöös Tartu Ülikooli eetikakeskusega leidsime, et selle üle võiks arutleda laiemalt ning
anda just välismaal elavatele eestlastele või siia naasnutele võimalus kaasa mõelda,» sõnas president Toomas Hendrik Ilves.

«Suuline arvamuse avaldamine võib haihtuda suhteliselt kiiresti, kuid kirja panduna kestab kaua. Tänan südamest kõiki kirjatalgutel osalenuid,» lisas president Ilves.

Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja, professor Margit Sutrop ütles, et kirjatalgud said alguse soovist koguda inimeste meeltest ja südamest kantud lugusid sellest, miks nad on läinud teise riiki ning mis kutsub neid siia tagasi.

«Neid kirjatükke lugedes leidsime, et nii lahkumise kui ka tagasitulemise põhjuseks on emotsioonid. Kui välismaale minnakse ennast otsima, siis tagasi tullakse Eestimaad avastama,» sõnas Sutrop.

Lisaks võidutöödele jagati tunnustust ka järgmistes kategooriates: parim võõrkeelne töö, mille võitis Catherine Oliver, ja parim kooliõpilase töö, mille kirjutas Rein Leetmaa

Kõigi osalejate vahel loositi välja OÜ Digira poolt välja pandud e-luger, mille võitis kõige noorem kirjatalgutest osavõtnu, 11-aastane Dorothy Harriet Purre.

Kirjatalgute eesmärgiks oli kokku koguda inimeste endi kogemused, mis seostusid - välismaale minemise ja sealt tulemisega - nii eestimaalaste kui muude riikide inimeste avatuse ja eneseteostusvõimalustega siin ja seal - ning nii siin kui seal (taas)lõimumisega.

Kirjatalguid korraldasid Tartu Ülikooli eetikakeskus ja vabariigi presidendi mõttekoda.

Presidendi kirjatalgud toimuvad kolmandat korda. 2009. aastal koguti esseesid teemal «Mida mina saan teha Eesti heaks?» ning 2007. aastal teemal «Millises Eestis ma tahan elada?»

Kirjatalguid aitasid korraldada vabariigi presidendi kantselei, haridus- ja teadusministeerium riikliku programmi «Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009-2013» raames, ajakirjad Akadeemia ja Akadeemiake, Eesti Keele Sihtasutus, Digira ja Petrone Print.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles