Kavas on uued filmid hasartmängukirest seenelkäiguni

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Peko» lavastaja Ain Mäeots.
«Peko» lavastaja Ain Mäeots. Foto: Kristjan Teedema

Ain Mäeots sai lõpuks rohelise tule vändata mängufilmiks hasartmängu­sõltuvus, mille lõa otsas ta aastaid tagasi ka ise vaevles. Vastav leping, mille järgi Eesti Filmi Sihtasutus eraldab filmi «Deemonid» tootmiseks 330 000 ­eurot, sai allkirjad eelmisel reedel.


«See küll tõukub isiklikust kogemusest, aga ei ole autobiograafiline,» täpsustas Mäeots. Tema sõnul põhineb film lugudel, mis on juhtunud paljude inimestega. Sealhulgas kaasstsenarist Toomas Tilga ehk räppar Tommyboyga, kes on samuti sõltunud kasiinost.

Filmis on kolm erineva tausta ja iseloomuga peategelast, kes end samm-sammult üha suuremasse sõltuvusse mängivad. Osades Tambet Tuisk, Ene Järvis ja Ain Lutsepp. Produtsent Anneli Ahvena sõnul ei tule lugu depressiivne, pigem tragikoomiline. 540 000 euro suuruse eelarvega filmi võtted lähevad lahti 23. augustil Tallinnas.

Kui läbirääkimised välistoetajatega lõpevad edukalt, hakatakse sel sügistalvel väntama ka filmi «Remont». Otsuse seda toetada on filmi sihtasutus juba teinud. See on lugu 20. sajandi Eesti ajaloost ühe korteri ja selles pea terve aastasaja elava naise näitel. Peep Pedmansoni käsikirja väntab filmiks Hardi Volmer, peategelast erinevas vanuses mängivad Sandra Üksküla-Uusberg, Ülle Kaljuste ja Ita Ever. Ka seda linateost arendab Anneli Ahven.

Produtsent Piret Tibbo-Hud­gins lubab septembris alustada aga teatrimehe Toomas Hussari madalaeelarvelise debüütfilmi «Seenelkäik» võtteid, kuigi kätt pole lepingule sihtasutusega veel alla pandud. Selles satiirilises thriller-komöödias eksivad seenemetsas ära rahvasaadik Aadu Kägu koos abikaasaga ja anarhiline rokkar Zäk.

Filmi reklaamklipp, mille võib leida stuudio Allfilm koduleheküljelt, on igatahes vaimukas. Peaosades Raivo E. Tamm, Juhan Ulfsak ja Elina Reinold.

Pikaks mängufilmiks on ­ootamatult arenenud noorukese Heleri Saariku «Kõik muusikud on sead!», mille võtetele pandi punkt alles äsja. Lühifilmina alustatud linateos on sünopsise järgi absurdimaiguline lugu andeka muusiku Leila eneseteostuspüüdest, mis teda ümbritsevas kalgis ja keskpärasust hindavas maailmas ei ole määratud teostuma. Peaosas Riina Maidre. Kinodesse peaks see jõudma juba sel aastal.

Võtted on pooleli samuti noorema filmipõlvkonna esindaja Martti Helde dokumentaal- ja mängufilmi vahepeal kõndival linateosel «Risttuules», teemaks 1941. aasta 14. juuni küüditamine.

Päris värske uudis on aga see, et 16. juulil hakatakse väntama (riigi rahast) sõltumatut põnevikku «Vasaku jala reede». Noored teevad filmi noortele ja selles on oodata kõike, mida sel puhul vaja – tulistamist, seksi, vägivalda, lahedaid autosid, musta huumorit, head muusikat ning ilusaid tüdrukuid, nagu on kirjas pressiteates. No mida sa hing veel ihaldad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles