Cameron Diaz tänas Alar Kivilot kalliga

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik koos Tallinnas: Justin Timberlake, Cameron Diaz ja Alar Kivilo.
Kõik koos Tallinnas: Justin Timberlake, Cameron Diaz ja Alar Kivilo. Foto: Toomas Huik

Suvel, mil filmikaamerad kõige aktiivsemalt surisevad, puhkab Hollywoodis tegutsev väliseesti filmioperaator Alar Kivilo hoopis Eestis – see on tal ammu tavaks, ninanipsuna agentidele, keda ajab marru see, et nad ei saa teda vajadusel kätte, kas või ajavahe tõttu.


Kivilo ei lase end sellest segada, ütleb, et puhkus on puhkus. Ja et millal siis veel Eestisse tulla kui suvel. Kuigi filmidest ei saa ta mööda ka siin – on juba käinud Katusekinos, ja viimati viis oma pere vaatama Jake Kasdani komöödiat «Halb õpetaja», mille kinnisele seansile ta kokakoolakino kutse sai. Filmi, mis jõuab kinolevisse 12. augustil, on Kivilo ise üles võtnud, selles mängib peaosa Cameron Diaz ja kandev roll on ka lauljal Justin Timberlake´il.

Põhja-Ameerikas on see hüva kassat teinud, juba 80 miljonit dollarit, muu ilmaga kokku 125 miljonit. Seda 20-miljonilise eelarve juures. Filmi ennast, milles Diaz kehastab õpetajat, meie Lauri vastandit – ta vannub, joob ja tarbib narkootikume ning näitab ka muul moel välja, kui tüütud on õpilased – nimetab Kivilo «järjekordseks ameerika komöödiaks», mille teeb siiski huvitavaks peategelase karakter, aga ka musta huumori sugemed.  

Muide, Eestis on see alla 14-aastastele üldse keelatud ja Põhja-Ameerikas pääsevad alla 17-aastased seda vaatama üksnes koos täiskasvanud saatjaga.

Just «Halba õpetajat» tehes nägi Kivilo esimest korda oma karjääri jooksul seda, kui pühendunult kõmufotograafide hordid võttepaiku piiravad, mis pole ka ime arvestades seda, et tegu on Los Angelesega ja Diaz üks selle superstaaridest. Ja pealegi endine Timber­lake´i tüdruk, nagu tähendab Kivilo muigega.

Kõrgeid sirme, mis võttepaiku eraldas, küll maha ei joostud, aga turvaaugud leiti üles vaatamata valvuritele. Iseäranis vihale ajas Kivilo sõnul produtsente see, kui kollases pressis ilmusid fotod poolpaljast Diazest, kes oli suudetud pildile püüda stseenis, kus ta autopesulas n-ö striptiisi teeb.

«Ma ei liialda, kui ütlen, et selle stseeni filmimisel tuli iga võttegrupi liikme kohta vähemalt üks paparatso,» mainib Kivilo ja lisab, et nende võttegrupp polnud just väike – korraga sebis platsil üle 50 inimese.

Diaz ise jättis Kivilole väga sümpaatse mulje. «Ta on maalähedane, töökas – mingit staaritsemist ei olnud, tegi mulle veel kalli,» iseloomustab operaator näitlejat, kes kuulub enim teenivate Hollywoodi naisnäitlejate hulka. Hooajal 2009–2010 oli Diaze teenistus ajakirja Forbes andmetel näiteks 32 miljonit dollarit, mis andis edetabelis kolmanda koha Sandra Bullocki ja Reese Witherspooni järel.

Ka Bullockit on Kivilo filminud, ja edukalt – film «Pime nurk» tõi mullu näitlejale parima naispeaosatäitja Oscari. Mullune aasta oli eesti operaatorile üldse õnnelik – selle kulminatsiooniks kujunes Ameerika filmioperaatorite ühingu kõrgeim autasu, mille Kivilo võitis telefilmi «Sõduri viimane teekond», otsetõlkes «Saates Chance´i» (Taking Chance) eest. Kes jälgivad Soome telekanaleid, peaks see tuttav ette tulema.

Küsin, kas edu on avanud ka uusi uksi. Kivilo vastab, et midagi täiesti uut veel mitte, kuigi just tänu sellele kutsus filmiga «Hiilgus» kuulsust kogunud režissöör Scott Hicks ta väntama romantilist draamat «The Lucky One» («Õnnelik olles»), mis peaks välja tulema järgmise aasta alguses – see on lugu Iraagist naasvast sõdurist, kes otsustab üles otsida naise, kelle pildi ta sõjaväljalt leidis ja mis teda surmasuust päästis. Kivilo ise kiidab seda koostööd taevani.

Üha enam aega kulub ka hobi korras pildistamisele. Mullu kutsuti Kivilo eneselegi üllatuseks osalema Kumus toimunud fotonäitusele «Väliseesti foto», mis andis tõuke saata oma pilte ka rahvusvahelistele konkurssidele. Neist IPA International Photography Awards nime kandval pälvis ta koguni kaks kiituskirja – fotoseeriate eest, mis jäädvustavad vanu taksofone ja teedele joonistatud nooli.

Pilte tegi ta ka Tallinnas, jäädvustades vanalinna hoonetel olevaid pragusid. Pildistamisele on pühendunud ka tema tütar Saskia, kes asub seda õppima New Yorgi ülikooli. Käbi ei kuku kännust kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles