Soomlase seiklused tõid Eesti filmimehele auhinna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Luup (vasakul) jagamas näpunäiteid «Kinnuneni» filmivõttete ajal Sesa-Petteri Lehtole.
Andri Luup (vasakul) jagamas näpunäiteid «Kinnuneni» filmivõttete ajal Sesa-Petteri Lehtole. Foto: Toomas Huik

Filmirežissöör Andri Luup pälvis Cottbusi filmifestivalil noore talendi auhinna soomlase Eesti seiklustest pajatava filmi eest.

Filmirežissöör Andri Luup pälvis oma mullu valminud filmi eest «Kinnunen» Cottbusi Ida-Euroopa filmide festivalil noore talendi auhinna, millega kaasnes 4000 euro (64 000 Eesti krooni) eest teenuseid Austria järeltoomisfirmas Synchro Film, teatas Eesti Filmi Sihtasutus.

Lisaks sai Cottbusis auhinna ka Balti Filmi- ja meediakooli üliõpilane Marianne Ostrat, kes sai 4500 eurot (720 000 Eesti krooni) õpingute jätkamiseks.

Cottbusi Ida-Euroopa filmide festival toimus 19. korda ja festivali erinevates programmides osales sel aastal neli eesti filmi.

Lisaks näidati festivalil René Vilbre filmi «Mina olin siin», Ain Mäeotsa «Taarkat», lastefilmide programmis osales 2006. aastal valminud «Leiutajateküla Lotte».

Festivali peaauhinna ja 18 000 eurot võitis režissöör Aleksei Utšiteli film «Plennõi» (Vene-Bulgaaria koostöö).

«Kinnunen» on lugu soomlasest, kes tuleb Eestisse korralikku naist otsima ja kohtub siin õpetaja Õie Kannikesega. Peaosa mängivad Sesa-Petteri Lehto, Maria Peterson, Hilje Murel ja Ivo Uukkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles