Pärnu trükikoda paneb kaante vahele vähetuntud kirjanike teosed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumalike Ilmutuste kirjastatud Siim Pauklini luulekogu.
Jumalike Ilmutuste kirjastatud Siim Pauklini luulekogu. Foto: kultuur.parnu.ee

Pärnus töötukassa toel alustanud ühemehetrükikoda Gutenbergi Pojad annab võimaluse oma raamat välja anda neilgi, kel kommertsedu esialgu raske loota.

Töötukassa toetas trükikoja Gutenbergi Pojad omanikku Karol Kallast seadmete ostmisel veidi üle 4000 euroga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Aasta alguses Pärnus alustanud tubatrükikojas on kaante vahele saanud juba 20 raamatut, koguarvuga umbes 3000 eksemplari, väiksus võimaldab paindlikkust ja nii ei nõuta siin  mitmesaja eksemplari tellimist.

Tihe koostöö on Gutenbergi Poegadel Kivisildniku kirjastusega Jumalikud ilmutused, autorite Kaido Tee, Priit Salumaa, Siim Pauklini, Kaarel Kressa, Veiko Belialsi, Triin Tasuja ja Kivisildniku enda värske looming sai kaante vahele just Karol Kallase käe all; täna tutvustati nende teoseid Pärnu keskraamatukogus.

«Tavaline trükikoda ei ole kuigi paindlik oma sellises tootmisprotsessis: nad teevad sulle mingisuguse hunniku paberit ära, üldjuhul jälle kaupmehed ei ole võimelised sellega hakkama saama, Karoliga saab teha sellist diili, et ta teeb selle esialgse paki valmis, mida raamatupoed müügile võtavad ja siis kui läheb juurde, siis saab muudkui juurde ja juurde teha, kahekümne kaupa, kümne kaupa, saja kaupa - nii palju kui läheb – ei ole seda laoseisu, tavakirjastaja ju mattub oma müümata raamatutes või müüb neid mingisuguse enesetapuhinnaga,» rääkis Kivisildnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles