ERR.ee: Lutsepal seisab ees tõsiste probleemide lahendamine

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Lutsepp.
Ain Lutsepp. Foto: Peeter Langovits

Eesti Teatriliit valis täna uueks esimeheks Eesti Draamateatri näitleja Ain Lutsepa, kellel seisab ees mitmete tõsiste probleemide lahendamine.

Alates 2001. aastast teatriliitu juhtinud Rein Oja usub, et Ain Lutsepp on parim teatrikultuuri hoidja ja arendaja, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Ma olen näinud ta süvenemis-, arutlemis-, mis iganes oskust, see on sisemine osa, aga ma olen veendunud, et teatriliit peab seostuma inimesega, keda tuntakse ka nägupidi ja öelge mulle siis parem kandidaat, keda paremini tuntakse,» rääkis Oja.

«Rõõm ja mure käivad käsikäes, ega siin hõisata pole midagi, aga muretsema peab samuti mõõdukuse piirides,» vastas Lutsepp küsimusele, kas ta võtab selle töö vastu rõõmuga või pigem väikese murega.

Uuel juhil seisab ees mitmete tõsiste probleemide lahendamine, mis täna ka Eesti Teatriliidu peakoosolekul sõnastati.

Vabariigi valitsusele, Tallinna linnavalitsusele ja mitmetele teistele osapooltele läkitatud otsuses juhib teatriliit tähelepanu kultuuritöötajate palgaprobleemidele ning avaldab nördimust kultuuriministeeriumi suutmatuse üle tagada jätkusuutlik kultuuri finantseerimine.

Samuti taunib liit Tallinna linnavalitsuse poolt käivitatud ebapädevat küsitlust Tallinna Linnateatri ja Kultuurikatla vastandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles