Karusoo pakub Eesti elulugusid teatritekstides

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu esikaas.
Raamatu esikaas. Foto: www.varrak.ee

Neljapäeval esitletakse Merle Karusoo uut kogumikku «Kui ruumid on täis. Eesti rahva elulood teatritekstides 1982–2005», mis sisaldab autori nn. pihtimuslavastuste tekste.

Kommentaariks tekstidele on raamatus ka katkendid 1999. aastal kaitstud
magistritööst «Põhisuunda mittekuuluv», vahendas kirjastuse Varrak pressiteade.

Iga näidendi juures on fotod lavastusest ja raamatuga on kaasas plaat etenduse «Circulus» raadiovariandiga.

Karusoo lavastusi võib käsitleda ka rohkem kui 20 aasta jooksul tehtud sotsioloogilise uurimustööna, mis on jõudnud Eesti teatrilavadele.

«Karusoo lavastuste tekstid on omamoodi mõtteline jätk «Eesti elulugude» sarjale, kuid siiski teistmoodi, sest need lood on kõlanud teatrilaval – tuhandete vaatajate ees. See on Merle Karusoo ja tema töörühmade vaatepunktist sündinud originaalne ja eripärane eestlaste elulugude kogum, mis keskendub sõltuvalt ülesandest kas konkreetsele probleemile, teemale või valupunktile, rääkides meist enestest», selgitas raamatu toimetaja Margot Visnap.

Merle Karusoo ja kirjastus Varrak esitlevad raamatut neljapäeval, 27. novembril kell 16.30 teatriliidu saalis Uus tänav 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles