Veljo Tormise koduõuel etenduvad ka sel suvel tema «Külavahelaulud»

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Tormis
Veljo Tormis Foto: Peeter Langovits

Noorte Segakoor Vox Populi on koos lavastajate Anne Türnpu, Eva Klemetsi ja noorte näitlejatega taas tagasi Veljo Tormise sünnitalus Kõrveaial, pakkudes publikule eksklusiivset öist kontsert-etendust «Pariisi linnas Londonis».

Tegemist on eelmisel suvel Veljo Tormise 80. juubeliks lavastatud kontserdiga, mis korraldajate sõnul jättis publikule kustumatu mulje – emotsionaalselt liigutavat ja kontseptsioonilt uudset etendust olevat raske unustada.

Kontsert-etendus algab pärast päikeseloojangut kell 22 otse parkimisplatsilt. Kõrveaia põlismets pannakse helisema regiviisidest, mida saadab tuule sahin ja ritsikate laul. Selle kõigega mängib kaasa augustiöine sumedus, uduna tõusev kaste heinamaalt ja valguskujundaja Airi Erase looming.

Kontsert-etenduse aluseks olev kooritsükkel «Külavahelaulud» on Veljo Tormise üks vähim esitatud teoseid, mis pärineb Vanemuise muusikalisest lavateosest «Külavahelaulud ehk Pariisi linnas Londonis» (lavastaja 1972. aastal Kaarel Ird). Etendustega on kooritsükkel viidud nö tagasi koju ehk Veljo Tormise enda sünnitalu koduõuele ja seda ümbritsevatesse metsadesse Kõrveaial Aru külas, Kuusalu vallas.

Etendused toimuvad 4.-7. augustil. Näitlejad on Sandra Üksküla-Uusberg, Marta Laan, Jekaterina Nikolajeva, Mikk Jürjens, Kristjan Üksküla, Lauri Kaldoja, Kaspar Velberg, Reigo Tamm, Mariana Silm ja Janeli Puusaag. Dirigent on Janne Fridolin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles