Tarmo Vaask juhatas Bremenis uusooperi maailmaesietendust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Vaask
Tarmo Vaask Foto: www.esto2009.de

Bremeni Teatri kooridirektor ja dirigent Tarmo Vaask juhatas eile õhtul Ludger Vollmeri uusooperi «Vastu seina» maailmaesiettekannet.


Ooperi «Vastu seina» muusika autoriks on Weimaris elav 47-aastane helilooja ja vioolakunstnik Ludger Vollmer, kes on loonud viljaka autorina rohkesti lava- ja kontsertmuusikat kuni teosteni tangoansamblile või rockbandile, vahendasid

ERR Uudised

.


Uusooperi aineks on saksa-türgi armastusdraama ja see põhineb Fatih Akini 2004. aastal esilinastunud, rahvusvahelisi preemiaid saanud ja rohket diskussiooni tekitanud samanimelisel filmil.

Kui Ludger Vollmer filmi nägi, oli ta sellest nii haaratud, et otsustas selle loo ooperisse ümber panna. Selleks käis ta ka Istanbulis türgi rahvamuusikaga tutvumas.

Ooperi partituur pole solistide kõrval mitte ainult klassikalistele, vaid ka türgi rahvapillidele kirjutatud, selle libretos on ka türgikeelseid lõike ning kaasa teeb saksa ja Saksamaa türgi kooliõpilaste ühendkoor.

Esietendust nimetatakse Bremeni Teatri selle hooaja absoluutseks kõrgpunktiks ja huvi selle vastu on väga suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles