«Vabaduse laulul» avatakse postkontor

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljak.
Lauluväljak. Foto: Liis Treimann / Postimees

Laupäeval Tallinna lauluväljakul toimuval «Vabaduse laulul» hakkab tööle postkontor, kus saab päevakohaseid postkaarte valmistada ja erimargiga posti panna. Erandkorras on sel päeval avatud ka Kumu kunstimuuseum.

Eesti Posti erakorralises postkontoris saab ise sõpradele saatmiseks postkaarte valmistada - end pildistades ja fotost postkaarti tehes. Eesti Postil ilmub Eesti taasiseseisvumise aastapäeva puhul ka spetsiaalselt selleks sündmuseks kujundatud postmark «20 aastat taasiseseisvumisest» ja kasutusele võetakse eritempel.

Margi on kujundanud kunstnik Indrek Ilves, selle tiraaž on 50 000 ja nominaalväärtus 35 eurosenti.

Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäeva puhul on 20. augustil erandkorras avatud ka Kumu kunstimuuseum, teatas SA Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht.

Enne lauluväljakule kontsertpidustusele «Vabaduse laul» minekut on kõigil võimalus Kumu kunstimuuseumis tutvuda kunsti kaudu Eestimaa ajaloo ja kultuuriga taasiseseisvumisele eelneval paaril aastasajal.

Näitusel räägitakse nii Eesti Vabariigi loomise püüdlustest koos rahvusliku kunstielu sünniga kui ka keerulistest valikutest kunstnike ja kogu ühiskonna eest nõukogude perioodil. Sel päeval on muuseumipilet kõigile Kumu külastajatele 3 eurot (tavahind 5.50 eurot), perepilet 6 eurot ja alla 7-aastastele lastele sissepääs tasuta. Kumu on lahti kella 11–18.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles