Tänavuse Panso preemia pälvis Marta Laan

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Laan
Marta Laan Foto: lavakas.ee

Pärast pühapäevast «Kõige tähtsama» etendust Heliose kinos kuulutati välja tänavune Panso preemia laureaat, kelleks on lavakunstikooli XXIV lennu üliõpilane Marta Laan.

Preemia andis üle Eesti Teatriliidu esimees Ain Lutsepp ja seda rahastab Kultuurkapital, vahendas lavakunstikooli koduleht lavakas.ee.

Marta Laan osales tänavusuvises «AHOI» lavastuses ja mängib praegu oma lennu bakalaureuselavastuses, Nikolai Jevreinovi näidendis «Kõige tähtsam» masinakirjutaja või tütarlastekooli õpetajanna rolli.

30. novembril on lavakooli asutaja, juhataja, lavastaja, näitleja ja kirjamehe Voldemar Panso sünniaastapäev. Alates 1978. aastast antakse sel päeval välja Voldemar Panso nimelist preemiat andekate lavaüliõpilaste esiletõstmiseks.

Sel aastal anti preemia välja 31. korda, varasemate laureaatide seas on Ain Lutsepp, Elmo Nüganen, Marko Matvere, Taavi Teplenkov, Priit Võigemast, Mart Koldits, Risto Kübar, Mari-Liis Lill, Ago Soots jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles