ERR.ee: Mart Saare majamuuseumis soovitakse korraldada kontserte

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saare majamuuseum.
Mart Saare majamuuseum. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna filharmoonia ja linnateatri kontsert-kõnekoosolekul arutati, kuidas oleks võimalik Hüpassaares asuvas Mart Saare majamuuseumis korraldada pidevalt kontserte.

Ligi sajand tagasi ehitatud helilooja sünnimajas asuv väljapanek on Viljandi muuseumi filiaal, kuid rahvast käib Hüpassaares vähem kui käia võiks - tänavu näiteks vaid 600 külastajat, talvel on maja peaaegu tühi. Eilne päev oli erand - muusikud esitasid Mart Saare loomingut ja näitlejad lugesid temast lugusid, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Erinevad korraldajad, antud juhul Tallinna filharmoonia ja Tallinna linnateater, võiksid panna seljad kokku ja korraldada siin väga ilusaid õhtuid, kus on nii muusikat kui ka sõna,» rääkis filharmoonia direktor Jüri Leiten.

«Peaks üleüldse rohkem oma suurtele tähelepanu pöörama ja aru saama, et elu ei alga mitte meist, et enne meid on ikka väga-väga palju tehtud,» lisas Tallinna Linnateatri muusikajuht Riina Roose.

Sel talvel pääseb Mart Saare majamuuseumisse vaid ette teatamisel, muul ajal on muuseum kinni. Viljandi muuseumi juhid on Hüpassaare investeeringuvajadusest rääkinud kaua enne majanduskriisi, aga majas pole ikka veel vett ja head viisi hoone majandamiseks pole ka leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles