Muuseumitöötajad ei lubanud rahvast erootilist näitust vaatama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu Koguva vabaõhumuuseumis asuv suvelaut.
Muhu Koguva vabaõhumuuseumis asuv suvelaut. Foto: Alo Lõhmus/Postimees

Augusti alguses seati Muhu muuseumi seintele kuuks ajaks üles kunstfotograafide Jaanus Samma ja Alo Paistiku fotonäitus «AAFAGC», mis autorite sõnul täiesti ootamatult tsensuuri alla sattus ning mida ei lastud vaatama ka külastajate tungiva soovi peale.

Kuigi näituse osas oli juba mitu kuud varem Muhu muuseumi juhataja Lea Kuldsepaga kokku lepitud, oli see autorite kinnitusel enamikul päevadel suletud ning külastajaid ei lastud näitust vaatama isegi nende tungival nõudmisel, kirjutab Saarte Hääl.

«Arupärimise peale, miks publikut näitust vaatama ei lastud, vastas näituse valvur, et sulges näituse usulistel kaalutlustel, kuid tunnistas samas, et see ei pruugi väljendada muuseumi ametlikku seisukohta,» lisas Jaanus Samma.

Muhu muuseumi juhataja Lea Kuldsepp tunnistas, et selline intsident tõepoolest toimus, et rahvas ei pääsenud näitust vaatama ning lisas, et meeserootika oli muuseumi jaoks pisut võõras teema ning sellest probleem ka tekkis.

Kuldsepp kinnitas ka seda, et nad tõesti palusid näituse alguspäevil autoritel ühe foto maha võtta, kuna nende poole pöördunud lapsevanemaid häiris, et kohe esimene pilk uksest sisse astudes langeb alasti mehele, kel on ainult saapad jalas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles