Reporter.ee: Järvi meelest keskendub «Sool» ainult ühe osapoole tundmustele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksöö purustused Tallinnas
Pronksöö purustused Tallinnas Foto: Liis Treimann

Eile Vene teatris esietendunud aprillirahutustest ainest saanud näidend «Sool» keskendub Raivo Järvi meelest ainult ühe osapoole tundmustele.

«See on väga heal kunstilisel tasemel tehtud intelligentsele inimesele mõeldud etendus, mis ei tasanda meie teineteisemõistmise kitsaskohti, vaid pigem kisub neid uuesti lahti,» ütles Järvi Reporter.ee'le. «Kahjuks keskendub ainult ühe osapoole tundmustele, üritamata mõista teist poolt.»

Järvi sõnul ei jäänud kõlama mõte, kuidas edasi elada. Pigem jäi kõlama lihtsalt Eestis elava Vene elanikkonna valu.

Aprillirahutusi kajastatakse etenduses «Sool. Uusima aja Eesti 12 laulu» tegelikult väga vähe ja tänavakaklusi seal vaadata ei saa. Läbi kahe naistegelaskuju tuuakse näidendis välja Eestis elavate venelaste raske elu. Etenduses kõlavad Eesti, Vene ja USA revolutsioonilised laulud ja pronksööl salvestatud karjumine ja kaos, teatas uudistesaade.

Näidendi lavastaja ja autor Boriss Pavlovitš ei viibinud ise pronksöö sündmuste keskel, kuid konsulteeris ligi 40 Eesti inimesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles