Matsallu rändasid filmid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Green» – lugu ahvi surmast.
«Green» – lugu ahvi surmast. Foto: Matsalu loodusfilmide festival

Linnud rändavad jälle, mis tähendab, et Lihulas näidatakse taas filme – eile õhtul avati seal juba 9. Matsalu loodusfilmide festival, mis toob ekraanile 206 linateost 54 riigist.


Võistluskategooriaid, nagu ikka, on kaks: «»Loodus» ja «Inimene ja loodus». Võistleb 29 filmi, Eestit esindavad Marianne Kõrveri «Inimese mõõt» ja Vassili Sarana «Delta». Geograafiline ja temaatiline haare on lai: Aafrika loomaparadiisi Serengeti asukatest Tveri oblasti huntideni, inimesi kimbutavatest Kaplinna pätt-paavianidest Tansaania looduskaitsealade rajamise nimel küüditatud rahvasteni.

Üks tuntumaid filme võistlusprogrammis on juba kümneid auhindu võitnud «Green» – emotsionaalne lugu vihmametsade massilisele raiumisele jalgu jäänud orangutani viimastest elupäevadest.

Aset leiavad ümarlauakeskustelud ja töötoad, üles pannakse koguni kaheksa fotonäitust. Väike valikprogramm linastub ka Haapsalus. Võitjad kuulutatakse välja laupäeva õhtul. (PM)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles