Draamateater toob välja kaks uut lavastust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateater.
Draamateater. Foto: Peeter Langovits

Draamateater toob välja kaks uut lavastust: maailmakuulsast maalikunstnikust Mark Rothkost kõneleva John Logani lavaloo «Punane» ning vaataja Hispaania kodusõja keskele viiva Ernest Hemingway ainsa näidendi «Viies kolonn».

Priit Pedajase lavastatud «Punase» lavapilt avaneb New Yorgis aastal 1958, kuulsa maalikunstniku Mark Rothko (1903–1970) ateljees, 50. eluaastates Rothko (Ain Lutsepp) palkab assistendiks 20-aastase noore kunstniku (Uku Uusberg) ja paneb nende suhted juba esimesel kohtumisel paika, vahendas ERR Uudised.

«Viies kolonn» on aga eksimatult Hemingway: traagiliselt, naljakalt ja kirglikult põimuvad spiooni- ja armastuslugu. Madridis pulbitseb elu ja sõda, kõrtsid, äritsemine, eri leerides kirju rahvusvaheline seltskond.

Lavastaja Ingo Normet ütles, et «Viiendas kolonnis» on koos paljude Hemingway teoste aines. «Armastus ja eneseohverdus, hirm kaotada armastades oma vabadus, inimene ja vägivald, inimene ja valik, «Viiendasse kolonni» on kätketud ka palju hea dramaturgia tunnuseid, mis annavad näitlejatele võimaluse mängidahuvitavaid ja vastuolulisi rolle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles