Eesti Päranditegijate tööd on ühed Euroopa parimad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Kreenholmi Manufaktuur FOTO: Kaader Videost
Narva Kreenholmi Manufaktuur FOTO: Kaader Videost Foto: Kaader videost

Eesti Päranditegijate töödest valiti Euroopa kümne parima hulka Kose Gümnaasiumi õpilaste lugu viikingiaegsetest aaretest Kosel ning Narva Kesklinna Gümnaasiumi õpilaste lugu Narva Kreenholmi Manufaktuurist.

Eestis kevadel Euroopa Kultuuripärandiaasta raames läbi viidud Päranditegijate konkursile esitati kolmes vanusekategoorias kokku 43 tööd, millest viis saadeti edasi üleeuroopalisele konkursile. Kaheksast Euroopa riigist esitati kokku 26 tööd. Žürii valis nende hulgast välja 10 parimat, mille autoreid tunnustatakse auhinnareisiga Strasbourgi.

Päranditegijad on Euroopa Nõukogu poolt Euroopa Kultuuripärandiaasta 2018 raames ellu kutsutud konkurss, mida Eestis viis läbi Muinsuskaitseamet.

Konkursiga innustatati noori märkama ja tegelema meid igapäevaselt ümbritseva, aga sageli unustatud või vähe teadvustatud pärandiga. Algatus on suunatud noortele eesmärgiga pärandit avastada ja seda lugude kaudu teistele tutvustada.

Vaata Narva Kesklinna Gümnaasiumi õpilaste lugu Kreenholmi Manufaktuurist:

Vaata Kose Gümnaasiumi õpilaste lugu Viikingiaegsetest aaretest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles