Pärnus kohtuvad kolme riigi fotograafid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romuldas Požeskis "Väike Alfonso" (foto 1997)
Romuldas Požeskis "Väike Alfonso" (foto 1997) Foto: Romuldas Požeskis

Uue Kunsti Muuseumis Pärnus toimub 26. juunil loomepäev «LEEDU-EESTI-LÄTI 3x100», kus osalevad elavad klassikud Gunars Binde (Läti) ja Romualdas Požeskis (Leedu),aga ka taevane klassik Juhan Kuus (Eesti) kunstniku maise esindaja Toomas Järveti abil.

Noorema põlvkonna «eelklassikutest» oodatakse esinema läti fotokunstnikku Anda Magonet ja  eesti päevapiltnikke Peeter Lauritsat, Terje Taltsi ja Andres Adamsoni.

Nad esitavad suure ekraanil oma eluteelt korjatud fotolugusi ning avavad loodud sarjade sünnisaladusi. Päeva teemaks on narratiiv fotokunstis. Kolmest fotost koosnevaid lugusid teistelt autoritelt ja töid maailmanimega fotograafidelt esitakse aga Uue Kunsti Muuseumi fuajee suvenäitusel.

«LEEDU-EESTI-LÄTI 3x100» algab neljapäeval, 26. juulil  kell 15.00 ja kestab kuni päikseloojanguni. Sissepääs fotopäevale muuseumi piletiga (4.-) Üritusele palutakse me eelnevalt registreeruda aadressil: https://goo.gl/forms/yjvxpEW6CDV43Ldr1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles