ERR.ee: Eesti kultuurikorüfeed said elutööpreemiad

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuskultuuri elutööauhinna sai ka rahvusliku nukuteatri üks rajajaid Ferdinand Veike (esiplaanil).
Rahvuskultuuri elutööauhinna sai ka rahvusliku nukuteatri üks rajajaid Ferdinand Veike (esiplaanil). Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvuskultuuri Fond andis elutöö tänuauhinna graafik Vive Tollile, luuletaja Helvi Jürissonile ning helilooja Eino Tambergile; rahvuskultuuri elutööauhinna sai ka rahvusliku nukuteatri üks rajajaid Ferdinand Veike.

Fond on 18 aasta jooksul oma allfondide kaudu Eesti kultuuri heaks annetanud ligi 55 miljonit krooni. Jagatud on stipendiume ja toetusi nii noortele kui ka juba tuntud kultuuriinimestele kõigis kultuurivaldkondades, hariduses ja teaduses, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Helilooja Eino Tamberg teab fondi seestpoolt ning toetab seda, et rahvuskultuuri fondi juht Eri Klas valib fondi nõukokku professionaale, aga eelkõige suure südamega inimesi.

Praegu tegeleb Tamberg jätkuvalt heliloominguga ning parasjagu on tal valmimisel heliteos Haapsalu viiuldajate päevadeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles