Jaak Joala lugu jõuab lavale (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Tartu Uue Teatri suvelavastuse «Kremli ööbikud» proovist.
Hetk Tartu Uue Teatri suvelavastuse «Kremli ööbikud» proovist. Foto: Henry Griin

Reedel esietendub Tartu Uue Teatri suvelavastus «Kremli ööbikud». Narvas Kreenholmi manufaktuuris mängitava loo autoriteks on lavastaja Robert Annus ja teatri kunstiline juht Ivar Põllu. Jaak Joalat mängib Märt Avandi, lisaks teevad kaasa Saara Kadak, Maria Annus, Katrin Pärn, Juss Haasma, Tambet Seling, Janek Joost, Priit Strandberg ning ansambel Lexsoul Dancemachine.

Tegijad usuvad, et kunagise Kreenholmi tehase ruumid on parim paik, kus jutustada lugu NSV Liidu mürisevast muusikatööstusest ning selle särava tähe Jaak Joala vastuolulisest saatusest. See on parim paik, kus lasta kõlada Joala poolt surematuks lauldud lauludel ning lasta end kaasa kiskuda ansambli «Radar» rütmidest.

Kuid teater kinnitab, et «Kremli ööbik» pole lugu mitte ainult Joalast, vaid see on üldistus tervest plejaadist Eesti muusikutest, omamoodi kremli ööbikutest, kes nõukoguliku meelelahutustööstuse masinavärki töös hoidsid ja kuulsust nautisid.

Tartu Uue Teatri suvelavastuse «Kremli ööbikud» tegijad puhkamas, fotol Maarja Mänd, Maria Annus ja Märt Avandi.
Tartu Uue Teatri suvelavastuse «Kremli ööbikud» tegijad puhkamas, fotol Maarja Mänd, Maria Annus ja Märt Avandi. Foto: Henry Griin
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles