Raamatukoguhoidjate ühenduse juht soovitab Langil Machiavellit lugeda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Tamme.
Asko Tamme. Foto: Andres Ehrenpreis

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühenduse juhatuse liikme Asko Tamme sõnul ei tohiks raamatukoguvõrku kiirustades muutma hakata ning soovitab kultuuriministril enne ideede teostamist rohkem Niccolò Machiavellit lugeda.

Asko Tamme ütles Vikerraadio saatele «Uudis+», et talle ei tulnud täna avaldatud Langi ideed piirata raamatukogudes nii raamatute valikut kui ka uute raamatute raamatukokku jõudmise kiirust üllatusena, kuna minister kõneles neist juba 20. oktoobril raamatukogupäeva avamisel, raamatukogud teevad Tamme kinnitusel suurt tööd eesti kirjanduse edendamise nimel, pidevalt toimub koostöö kirjanike ja kirjastusega, vahendas ERR Uudised.

Kui Lang muretses, et laenutushüvitistest läheb maksumaksja raha suures osas näiteks Barbara Cartlandi sugustele autoritele, siis Tamme sõnul ongi ju see maksumaksja, kes neid raamatuid laenutab, Tamme lisas, et raamatukogud peavad ju lähtuma ka sellest, mis lugejatele huvi pakub.

Eesti Kirjastuste Liidu juhatuse esimees Mart Jagomäe märkis, et kirjastajad ideest piirata äsja ilmunud raamatute jõudmist raamatukogudesse huvitatud ei ole, kui mõneks kuuks laenutamine keelustada, siis raamatukogud lihtsalt nende kuude vältel neid raamatuid ei osta. «See tähendab, et kirjastused, kellel on niigi majanduslikult pingeline seis, saavad trükikoja arve kohe, aga osa selle arve katteks tulevast rahast tuleb veel hiljem, kui ta praegu on tulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles