Kirjanike liidu juht Sinijärv toetab Langi ideed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Martin Sinijärv
Karl Martin Sinijärv Foto: Liis Treimann

Kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv on seisukohal, et kultuuriminister Rein Langi idee raamatukogude kirjandusevaliku osas muudatusi ellu kutsuda on tervitatav, samuti usub Sinijärv, et kõiki osapooli rahuldava lahenduse leidmine ülemäära keeruliseks ei osutu.

«Loomulikult on riigil õigus ja ütleksin isegi, et vähemalt moraalne kohustus kontrollida, mida kodanikud riigile loovutet raha eest saavad. Just nagu koolisööklad ei tohi keskenduda kompvekkidele, kuigi kundesid oleks kindlasti kõvasti, ei saa ka vähest raamatuosturaha suures jaos meelelahutusele kulutada,» rääkis Sinijärv ERR Uudistele.

Sinijärve sõnul aitaks olukorda parandada täiendav riiklike raamatuostude süsteem, mis toimivat Põhjamaades ammu ja hästi - osa raamatutest ostab riik asjatundjate ettepanekul raamatukogudele ise.

«Eelistusega kodumaistel algupäranditel, aga ka kvaliteetset tõlkekirjandust, nõnda saavutub tasakaal kõrge ja mitte nii kõrge sõnakunsti vahel, samas jääb raamatukogudele piisavalt valikuvabadust,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles