Telesarja küüditamisest teeb ilmselt erafirma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud tänavu juuniküüdistamise aastapäeval.
Pilt on tehtud tänavu juuniküüdistamise aastapäeval. Foto: Liis Treimann / Postimees

Rahvusringhääling otsustas kaasata 1941. aasta juuniküüditamisest rääkiva telesarja ekraanile toomiseks kaastootja, kelleks saab tõenäoliselt OÜ Amrion.

ETV peatoimetaja Heidi Pruuli sõnul on produktsioonifirmaga esialgu sõlmitud vaid ühiste kavatsuste kokkulepe toota koostöös 6-8-osaline sari, mille keskmes on Aipolovo lastekodusse sattunud eestlastega toimunu, teatab ERR uudised.

Tootmisleping tähtaegade ja rahaliste panustega loodab ERR sõlmida stsenaariumide valmimise järel, järgmisel aastal. Samuti kaasas ERR käsikirja autori Merle Karusoo kõrvale Ilmar Raagi, kes oma filmikogemuse ja elutundmise kaudu aitaks dokumentaalsetest algmaterjalidest sündivale kirjanduslikule stsenaariumile filmiliku vormistuse anda.

Ettevõtte kodulehe andmetel töötavad nende meeskonnas Riina Sildos, Rene Vilbre, Ilmar Raag, Ivar Heinmaa ja Margit Kilumets.

OÜ Amrion  on filmitootmis- ja levifirma, mis asutati 2003. aastal Riina Sildose poolt, et luua kõrge kvaliteediga rahvusvaheliselt huvipakkuvaid dokumentaal- ja mängufilmiprojekte.

Firma on tootnud kolm dokumentaalfilmid «Afganistani armid», «Kas parimast piisab» (2005) ja «Leitnant, vonn ja Leetse mõis» (2006), ning viis täispikka filmi - «Röövlirahnu Martin» (2005), noortefilm «Klass» (2007), »Mina olin siin» (2008), «Polli päevikud» (2010) ja «Hella W» (2011).

Tootmises on rahvusvahelises kaastootmises valmiv mängufilm «Veel üks croissant» ja kaks dokumentaalfilmi, «Oratoorium Viru hotellile», «Lumi Punasel lagedal». Arenduses on mängufilmiprojektid «Vend», «Vaenlane pärast võitu», «Armastus on pime» ja «Mesipuu poole».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles