Esitletakse uhket teost

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kultuurivedur 2009 Märt Väljataga
Kultuurivedur 2009 Märt Väljataga Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval esitletakse Tallinnas Eesti Kirjanike Liidu maja musta laega saalis «Väikest inglise luule antoloogiat», mille on koostanud ja tõlkinud Märt Väljataga.

Raamatusse on kokku koondatud kuus sajandit, 56 autorit, üle 200 teksti. Väljatagaga vestleb ning luulet loeb Doris Kareva. Inglise muusikat esitab ansambel Rondellus.

«Väike inglise luule antoloogia», mille on koostanud Märt Väljataga.
«Väike inglise luule antoloogia», mille on koostanud Märt Väljataga. Foto: Raamat

«Väike inglise luule antoloogia» sisaldab üle kahesaja luuletuse viiekümne kuuelt autorilt läbi kuue sajandi Geoffrey Chaucerist (1343–1400) Geoffrey Hillini (1932–2016). Raamat on varustatud märkuste ja autoritutvustega ning tõlkija järelsõnaga «Inglise luule vaim». Luuletuste hulgas leidub sonette, laule, oode, hümne, eleegiaid, ballaade, satiiri, epigramme ja palju muid žanre, teemadeks saatus, Jumal, kohtupäev, pahed ja voorused, lapsepõlv ja vanadus, ilm, maastik ja loomad, hinge teekond, kuulsus, üksildus, ajalugu, poliitika, kunst, luule ning ikka ja jälle armastus ja surm. Kõrvuti lühemate paladega leidub siin lüürilisi suurteoseid, nagu John Miltoni «Lycidas», Thomas Gray «Kalmistueleegia», P. B. Shelley «Mont Blanc», W. H. Audeni «Lubjakivi kiituseks» jt.

Märksõnad

Tagasi üles