Lõõtsavägilased lähevad tuurile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsavägilased ja Hardi Volmer jätsid mulje nagu oleksid nad juba pikka aega koos mänginud.
Lõõtsavägilased ja Hardi Volmer jätsid mulje nagu oleksid nad juba pikka aega koos mänginud. Foto: Valdo Ots

Ansambel Lõõtsavägilased on loodud 2013. aasta detsembrikuus ning ansamblisse kuuluvad kolm noort muusikut Andres Eelmaa, Rasmus Kadaja,Tobias Tae ja ansambli «isa» Margus Põldsepp. Kõik poisid on omandanud muusikalisi oskusi Karksi-Nuia Muusikakoolis.

Lõõtsavägilased mängivad põhiliselt rahva- ja pärimusmuusikat, kuid nad ei pane kätt ette teistelegi muusikastiilidele. Nelja- poole aasta jooksul on ansambel andnud juba üle 500 kontsert-esinemise ning üles astunud peaaegu kõikidel Eesti suurematel pärimusmuusika festivalil ja üritusel.

«Algaval tuuril tuleb kindlasti esitlusele palju uusi lugusid, millest enamus on pärit meie vastilmunult plaadilt «#Kolmaz». Kuna me enamus oleme ansamblis ikkagi noored poisid, siis saame omale veel lubada seda, et laulame hästi palju naistest ja armastusest, sest see on teema, mis ikkagi enamusi kõnetab ja kuulama paneb. Kindlasti tuleb kontserditel esitlusele ka vanu häid lugusid meie repertuaarist ja esitamata ei jää ka meie hittlood!» sõnas Lõõtsavägilaste frontman Andres Eelmaa.

Oktoobris ja novembris rändavad Lõõtsavägilased üle Eesti ja annavad kokku 17 kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles