Üritustesari EKA FOTO 20 mõtestab fotograafia rolli kaasajal

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA fotograafia osakonna üliõpilased Krõõt Tarkmeel, Taaniel Raudsepp ja Laura Toots õppereisil Berliinis 2008.aastal.
EKA fotograafia osakonna üliõpilased Krõõt Tarkmeel, Taaniel Raudsepp ja Laura Toots õppereisil Berliinis 2008.aastal. Foto: Kristiina Hansen

Sel õppeaastal täitub kakskümmend aastat esimese fotograafia õppekava loomisest Eesti Kunstiakadeemias. Sel puhul toimub üritustesari EKA FOTO 20 Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis, mille asutajad on fotograafia osakonnaga tihedalt seotud. Neljal oktoobrikuu teisipäeval (2.10, 9.10,16.10 ja 23.10) kell 18 leiavad EKKMis aset EKA FOTO 20 klubiüritused. Toimuvad vestlusringid fotograafia rolli mõtestamisest kaasajal,  lisaks pakutakse kogemiseks kunstnik-kokkade ja kunstnik-DJde loomingut.

Esimesel klubiõhtul 2. oktoobril kell 18 vesteldakse teemal «Fotograafia? See on imelihtne! – Erinevad fotograafia valdkonnad». Osalevad Toomas Järvet, Tanja Muravskaja, Anneli Porri ja Vahur Puik, vestlust juhib Reimo Võsa-Tangsoo. Õhtu DJ on Ott Kagovere ja itaalia toitu pakub Alessandro Volpin.

19. oktoobril kell 18 avaneb fotoosakonna vitriingaleriis järjekorras kolmas näitus. Seekordse väljapaneku autor on peamiselt Riias ja Amsterdamis tegutsev Evita Vasiljeva ning kuraator on Kaisa Maasik. Galerii asub EKKM-i fassaadil ning ekspositsiooniga saab tutvuda olenemata kellaajast.

8. novembril kell 20 toimub EKKMis Marco Laimre kaasaegse kunsti viktoriin, millele järgneb pidu.

EKA Fotograafia

Fotograafia osakonna eellugu viib aga tagasi Kunstiakadeemia fotokeskuse juurde, mis koordineeris pimiku tööd ja fotograafia kursusi üle kooli. 1994. aastal asus fotokeskust juhtima Peeter Linnap ning varsti pärast seda ilmus fotokeskuse uksele silt «Faculty of Taste». Esimene fotograafia õppekava avati Eesti Kunstiakadeemias 1998. aastal ja esimene magistriõppe kursus alustas 2001. aastal. Tänaseks on fotograafia osakonnast diplomi saanud üle 100 inimese, kelle hulgas on rahvusvaheliselt tuntud kunstnikke, vabakutselisi fotograafe, pressifotograafe, pedagooge, kultuuritöötajaid ning muid spetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles