ERMis avatakse uus näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased ettevalmistused enne avamist näitusel «Ise tehtud Eesti».
Viimased ettevalmistused enne avamist näitusel «Ise tehtud Eesti». Foto: ERM

Sellest neljapäevast, 4. oktoobrist on Eesti Rahva Muuseumis avatud uus muuseumide ühisnäitus «Ise tehtud Eesti», mis jutustab inimeste argielust pöördelistel 1990ndatel aastatel. Näitus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.

«1990ndad aastad olid Eestis murranguline aeg, mis ei jätnud puutumata ühtegi inimest. Poliitiliste, majanduslike ja sotsiaalreformide foonil toimus kohanemine ja innukas ise tegemine argielus. Selle aja ja mentaliteedi olemegi muuseumide edukas koostöös näituseks pununud,» ütles ERMi direktor Alar Karis.

«Ise tehtud Eesti» vaatleb, milline oli elu 90ndatel ning mida uut tõi eestlaste igapäevaellu turumajandus, piiride avanemine ja inforuumi laienemine. Näitus on tagasivaade, kuid läbi tänapäeva prisma – mis on meid tänasesse päeva toonud ja kuidas oleme ise kujundanud oma tänapäeva.   

Näituse koostamisele eelnes lugude ja mälestuste kogumine Eesti muuseumide koostööna portaalis Rahvalood. «Ise tehtud Eesti» jääb ERMi vahetuvate näituste saalis (A-sissepääs) avatuks sügiseni 2019.

Näitus valmis ERMi koostöös Tartu Mänguasjamuuseumi, Eesti Vabaõhumuuseumi ja Eesti Maanteemuuseumiga, kaaskuraatorid on Ann Aaresild (Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum) ja Raili Nugin (Tallinna Ülikool). Kujundajateks on Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri, arhitektuuri ja graafilise disaini erialade tudengid arhitektuuribüroo b210 ja disainibüroo Stuudio Stuudio juhendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles