Berliinis toimub VII Kotzebue-konverents

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August von Kotzebue
August von Kotzebue Foto: Repro

Reedel, 12. oktoobril toimub Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemias Tallinnas tegutsenud kuulsale saksa kirjanikule, teatrimehele ja estofiilile August von Kotzebuele (1761–1819) pühendatud teaduskonverents «VII Kotzebue kõnelused».

Erinevaid humanitaaralasid ühendavast konverentsist võtavad traditsiooniliselt osa eesti ja saksa teadlased, sel korral esinevad Berliinis eestlastest Harry Liivrand, Kristel Pappel, Tiina-Erika Friedenthal, Aira Võsa, Mari Tarvas, Kairit Kaur ja Jaan Undusk, teemadeks religioon, ajalugu, teatriuurimus, ajakirjandus. Harry Liivranna algatatud konverentsid toimuvad juba alates 2012. aastast vaheldumisi Berliinis ja Tallinnas-Kõuel, tänavu toimub konverents Berliinis esimest korda Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemias, mille liige Kotzebue ka kunagi oli. Konverentsi avab Eesti suursaadik Saksamaal Mart Laanemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles