NO99 taas tuuritab

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk NO99 lavastusest «NO43 Kõnts».
Hetk NO99 lavastusest «NO43 Kõnts». Foto: Tiit Ojasoo

Teater NO99 suundub sel ja järgmisel nädalal ringreisile Ida-Euroopasse, kus antakse etendusi Eesti Vabariik 100 rahvusvahelise programmi raames.

Homme, 12.oktoobril, mängitakse lavastust «NO43 Kõnts» Varssavis ning 19. oktoobril lavastust «NO34 Revolutsioon» Prahas. Varem on EV100 programm viinud Teater NO99 Rooma (kus pälviti Euroopa Teatripreemia), Berliini ning veel mitme Euroopa linna publiku ette.

Varssavis mängitakse Krzysztof Warlikowski juhitud Nowy Teatris, mis on ilmselt Poola rahvusvaheliselt tuntuim kaasaegse kultuuri ekspordiartikkel üldse. Varssavi tõusu Euroopa kultuurskeenel on asjatundjad ammu huviga jälginud. Teatr Nowy kutsutud välislavastuste programmis seisavad Teater NO99-ga kõrvuti sellised maailmanimed nagu Philippe Quesne või Markus Öhrn. Teatri kunstilise juhi Warlikowski enda lavastused aga on reisinud pea kõigil mandritel Jaapanist Argentiinani, Austraaliast Kanadani. Lavastust NO43 Kõnts» on seni lisaks Eestile mängitud veel Saksamaal, Prantsusmaal, Belgias, Leedus, Serbias ning mainitud Euroopa Teatripreemia pidustustel Itaalias.

Ka Prahaga on Teater NO99-l erisuhted. 2015. aastal võideti Praha Kvadriennaalil «Ühtse Eestiga» peapreemia. «NO34 Revolutsiooni» etendus festivalil Palm Off Fest on selle kultuurikontakti loomulik jätk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles