«Seltsimees laps» linastub Läti ja Belgia filmifestivalidel

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mängufilm “Seltsimees laps”.
Eesti mängufilm “Seltsimees laps”. Foto: Kaader filmist

Eesti 100. sünnipäevaks valminud film «Seltsimees laps» jätkab seiklusi rahvusvahelistel festivalidel: sel nädalavahetusel ootab ees kohtumine Läti ja Belgia kinopublikuga.

Äsja Busanis ihaldatud publikupreemiaga pärjatud Moonika Siimetsa «Seltsimees laps» linastub sel laupäeval, 20. oktoobril Riia rahvusvahelise filmifestivali lastefilmide programmis ning jõuab uuel nädalal Läti kinolevisse. Festivalil on kohal ka kirjanik Leelo Tungal, et tähistada filmi aluseks oleva triloogia esimese osa ilmumist läti keeles («Bierds bērns», tõlkija Guntars Godiņš, illustratsioonid Reinis Pētersons; kirjastus Liels un mazs). 

Belgias astub «Seltsimees laps» võistlustulle Waterloo rahvusvahelisel ajalooliste filmide festivalil WAHFF ning linastub Brüsselis Cinés Wellington kinos pühapäeval, 21. oktoobril kell 19. 

30. oktoobril avab «Seltsimees laps» 60. Lübecki Põhjamaade filmipäevad. Linastusõhtul viibivad aukülalisatena kohal nii režissöör Moonika Siimets, näitlejad Helen Maria Reisner, Tambet Tuisk ja Eva Koldits, produtsent Riina Sildos kui ka Leelo Tungal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles