Tartu Uus Teater lubab teha vaataja ajule restardi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uue Teatri lavastuse «Unusta/Unista» meeskond.
Tartu Uue Teatri lavastuse «Unusta/Unista» meeskond. Foto: Tartu Uus Teater

Tartu Uue Teatri lavastus «Unusta/Unista» esietendub 2. novembril TÜ Uues Anatoomikumis. Jim Ashilevi teksti toob lavale Ingmar Jõela ning laval on Steffi Pähn, Nils Mattias Steinberg, Johan Elm, Jane Napp, Markus Truup, Jaanus Nuutre. 

TÜ Psühholoogia Instituudiga koostöös valmiv lavastus vaatleb, kuidas meie kogemused, mõistus ja tunnetus määravad, kes me oleme ja kelleks võime saada. Kui laps paneb esimest korda käe vastu kuuma ahju, saab ta kõrvetada ja õpib kuumadest ahjudest eemale hoidma. Sarnasel moel õpitakse navigeerima inimsuhetes ja elus üldiselt. On inimesi, kes on kõrvetustest õppinud ja ning lähevad targalt ja kartmatult edasi. Kuid on ka inimesi, kelle armid ei lase neil edasi liikuda. Nad jäävad oma minevikku kinni. 

Tegijad on kindlad, et õnneks kuulub seegi mure nüüd minevikku. «Me kirjutame su traumad ümber ja teeme ajule restardi. Õnn on ju lõppude lõpuks suhtumise küsimus. Sa väärid uut võimalust.» Nii lubab lavastuse reklaamtekst.     

Lavastuse kunstnik on Nele Sooväli, helikujunduse autor on Sander Mölder, valguskunstnik Luise Sommer ja videokunstnik Gabriela Liivamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles