Tartus kuuleb kuulsat kontratenorit

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontratenor Oleg Bezinskihh.
Kontratenor Oleg Bezinskihh. Foto: Promopilt

Sel pühapäeval, 28. oktoobril algusega kell 19 esinevad XXV rahvusvahelise vaimuliku muusika festivali CREDO raames Tartu Pauluse kirikus Oleg Bezinskihh (kontratenor) ja Daniel Zaretsky (orel). Kava kannab nime «Müüdid ja reaalsus. Diloogia kontratenorile ja orelile».

Oleg Bezinskihh on seni ainus Peterburi konservatooriumi 150-aastase ajaloo jooksul seal õppinud kontratenor. Vähe on riike, kus ta pole laulnud või kuhu teda pole kutsutud. Ja mitte ainult lavale, Walt Disney filmivabrik kutsus Oleg Bezinskihhi Miki-Hiire venekeelseks hääleks. Ühtlasi on ta festivalide «Muusika poliitika ja piirideta» ning «Üheksa muusat» kunstiline juht. Orelit mängib Peterburi professor Daniel Zaretsky, kes esitas J. S. Bachi 250. surma-aastapäevale pühendatud kontsertide tsüklis kõik helilooja oreliteosed.

Rahvusvaheline õigeusu vaimuliku muusika festival CREDO toimub Eestis 1994. aastast. Festivali looja ja eestvedaja on Zoja Tumanova-Rodman. Festivali eesmärgiks on õigeusu kultuuripärandi uurimine, säilitamine ja propageerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles