Dokumentaalfilm «Juured» jõuab rahvusvahelise publiku ette

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Juured».
Dokumentaalfilm «Juured». Foto: Kaader filmist

EV100 filmiprogrammi kuuluva dokumentaalfilmi «Juured» rahvusvaheline esilinastus toimub Lübecki filmifestivalil Saksamaal. Novembris on filmi ootamas linastused ka Berliinis ja Stockholmis.

Maikuus Eesti kinodesse jõudnud «Juured» jutustab läbi kuue naisautori isiklike lugude olulistest murdepunktidest elus. Filmi režissöörideks on Nora Särak, Aljona Suržikova, Kersti Uibo, Moonika Siimets, Anna Hints ja Heilika Pikkov.

Tänavu 60. sünnipäeva tähistav Lübecki filmifestival on fookusesse võtnud Baltimaade kinokunsti ja selle raames linastuvad ka mitmed Eesti dokumentaalfilmid.

««Juured» on selgelt eristuv ja end kehtestav dokfilm, mis puudutab vaatajat läbi siira ja haavatava inimlikkuse ning seab esiplaanile filmi autorite isiklikud lood,« ütles Eesti Filmi Instituudi filmiekspert Filipp Kruusvall. «Tegu on julge ja ausa filmiga, mis tõestab, et just naisautorid mängivad hetkel Eesti dokumentalistikas väga olulist ja piire avardavat rolli,» lisas Kruusvall.

Dokumentaalfilmide võistlusprogrammis tulevad lisaks «Juurtele» näitamisele veel «Rodeo» (rež. Raimo Jõerand, Kiur Aarma), «Ahto. Unistuste jaht» (rež. Jaanis Valk), «Kerro 40» (rež. Aljona Suržikova), «14 käänet» (rež. Marianna Kaat) ja «Ajasillad» (rež. Audrius Stonys, Kristīne Briede). Festival toimub 30. oktoobrist 4. novembrini.

«Juurte« produtsent on Ülo Pikkov, animatsioonide autor Anu-Laura Tuttelberg ning originaalmuusika on kirjutanud Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv. Filmi tootja on Silmviburlane OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles