Ilmunud on uus raamat Sergei Dovlatovist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Arjev, Jelena Skulskaja ja Alexander Genis, «Dovlatovi kolm linna»
Andrei Arjev, Jelena Skulskaja ja Alexander Genis, «Dovlatovi kolm linna» Foto: Raamat

Kirjastuselt Tänapäev on ilmunud Andrei Arjevi, Jelena Skulskaja ja Alexander Genise raamat «Dovlatovi kolm linna», mis räägib kirjanik Sergei Dovlatovi elust kolmes linnas: Peterburis, Tallinnas ja New Yorgis.

Sergei Dovlatov on öelnud, et tema elus on olnud kolm olulist linna: Peterburi, Tallinn ja New York. Peterburis on praegu ausammas Sergei Dovlatovile, Tallinnas on see kavas avada 2021. aastal, klassiku 80. sünniaastapäevaks, New Yorgis on temanimeline tänav. Aga selle raamatu kolm autorit tundsid, hindasid ja armastasid Sergei Dovlatovit siis, kui ta polnud veel kuulsaks saanud, kui teda vaenati nii Leningradis kui ka Tallinnas, kui ta alles hakkas New Yorgis tunnustust koguma. Siis, kui mõtted tema suurusest pärast surma ja maailmakuulsusest ei tulnud pähe Dovlatovile endale ega ta sõpradele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles