Saaremaa muuseum tahab Ruhnu filiaalist loobuda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa muuseumi juht Endel Püüa
Saaremaa muuseumi juht Endel Püüa Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Saaremaa muuseum taotleb kultuuriministeeriumilt Ruhnu muuseumi ja Korsi talu üleandmist Rannarootsi muuseumile.

Saaremaa muuseumi direktori Endel Püüa sõnul oleks loogiline ja otstarbekas, et kõik Eesti rannarootslaste ajalooga tegelevad muuseumid koondataks ühtse juhtimise alla, kirjutab Saarte Hääl.

Üleminek Rannarootsi muuseumi alla tagab Püüa hinnangul samasse kultuuriruumi kuuluva ruhnurootsi rahvakillu aja- ja kultuurilugu kajastavale Ruhnu muuseumile parema arengueelduse, avaramad tegutsemisvõimalused ja professionaalsema juhtimise.

«Ka on Ruhnu saar logistiliselt Mandri-Eestiga paremini seotud kui Saaremaaga, mis oluliselt lihtsustab sealse muuseumi haldamist,» leidis Püüa.

Saaremaa muuseumi Ruhnu filiaali koosseisu kuuluvad valla omandis olevas hoones tegutsev Ruhnu muuseum ja muuseumiks kohandatav muinsuskaitsealune Korsi talu. Ruhnu muuseumi kogusse kuulub Endel Püüa sõnul aasta alguse seisuga 2977 museaali, Korsi talukompleksi kuuluvad aga viis riigivararegistris arvel olevat hoonet ja kaks rajatist.

Kultuuriministeerium Saaremaa muuseumilt laekunud vara üleandmise taotlust veel arutada jõudnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles