Gurmeeteatris esietendub Eurovisiooni lauluvõistlusel põhinev muusikal

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ismo Sipeläinen.
Ismo Sipeläinen. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 6. detsembril esietendub Gurmeeteatris kaasahaarav ning koomiline muusikal «Dinnervision», mis toob publikuni kõik, mida armastatakse tuntud Eurovisiooni lauluvõistluse juures.

Etenduses, mille autoriks on austraallane Craig Christie, asuvad õhtu jooksul publiku poolehoiu nimel võistlema parimatest parimad artistid kokku kümnest erinevast riigist ning võitja selgub publikuhääletuse tulemusena.

Esmakordselt pälvis Christie avaliku tähelepanu 1998. aastal muusikaliga «Crusade». Kaks aastat hiljem sai tema muusikal suure tunnustuse ning erakordse tagasiside osaliseks kuulsal Edinburgh Fringe Festivalil. Viimased 25 aastat on ta kirjutanud muusikale ja näidendeid ning peab Eurovisiooni lauluvõistlust üheks maailma rõõmsamaks ja suurimaks meelelahutusürituseks. «Ma ootan igal aastal huviga, milliste lauludega riigid üllatavad ja kuidas nad laval selle loo ellu äratavad,» kommenteeris lavastaja.

Näitlejate hulgas eestlasi ei ole. «Ma valisin näitlejad selle põhjal, kellega ma olen varem koostööd teinud,» põhjendas Christie. “Ma tean, et neil on olemas vajalik kogemustepagas, mis show'ga sobib. See, et laval pole Eesti näitlejaid, ei tähenda, et Eesti lavastuses esindatud ei ole. «Me lõime Eesti etendusi silmas pidades lavastusse täiesti uue osaleja, kelle kostüüm peegeldab suurepärast Eesti esindajat 2018. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel,» viitas lavastaja Elina Nechayeva kleididisainile. «Lisaks kasutame mõningaid fraase eesti keeles,» lisas ta.

«Dinnervision» etendub Gurmeeteatris 6.–22. detsembrini ning seda saadab kolmekäiguline õhtusöök, mille on tänavu koostanud Soome tippkokk Ismo Sipeläinen, kes esindab põhjanaabreid järgmisel aastal kokkade olümpial ehk Bocuse d’Ori finaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles