Maailmakuulus viiulivirtuoos Emmanuel Tjeknavorian esineb Eestis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Tjeknavorian.
Emmanuel Tjeknavorian. Foto: Uwe Arens

29. novembril annab Tallinnas Estonia kontserdisaalis meeldejääva kontserdi noor ja maailmakuulus viiulivirtuoos Emmanuel Tjeknavorian. Kavas on Eino Tambergi, Jean Sibeliuse ning Pjotr Tšaikovski looming.

Emmanuel Tjeknavorian pälvis võimsa tähelepanu rahvusvahelisel kontserdiareenil pärast viimast Sibeliuse-konkurssi, kus ta võitis 2. preemia, publikupreemia ning Sibeliuse viiulikontserdi parima interpretatsiooni preemia. Hooajal 2017–2018 valiti ta tõusvate tähtede sarja Euroopa mainekaimates kontserdimajades ja tänaseks on tema kontserdigraafik nii solisti kui ka kammermuusikuna väga tihe. Eestis on Tjeknavorian esinenud mitmel korral, kõigepealt vahetult pärast 2015. aasta Sibeliuse konkurssi, hiljem Kadriorus lossimuusika sarjas ning nüüd on kuulajail võimalus nautida tema esituses Sibeliuse viiulikontserti.

Emmanuel Tjeknavorian sündis 1995. aastal Viinis ja kasvas üles muusikute perekonnas. Esimesed viiulitunnid sai ta 5-aastaselt ning juba kaks aastat hiljem tegi ta esimese etteaste orkestriga.

Eesti kontsertidel esineb Emmanuel Tjeknavorian koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga. Lisaks Tallinnale saab Tjeknavoriani musitseerimist nautida Tartus ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles