Rahvusooper teenis möödunud aastal rekordilise piletitulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

2008. aastal müüs rahvusooper Estonia etendustele ja kontsertidele pileteid kokku 26 miljoni krooni eest, mis on eelnevast aastast 37 protsenti enam.

Kokku anti aasta jooksul 387 etendust ja kontserti, mida vaatas ligi 140 000 külastajat, teatas rahvusooper.

Peadirektor Paul Himma sõnul on see hea tulemus. «Vaatamata riigitoetuse vähendamisele on estoonlased aasta otsa tublit tööd teinud ning on leitud võimalusi varem kavandatust rohkem etendusi ja kontserte anda. Lisaks numbritele kinnitab publiku armastust Estonia teatri vastu Emori aprillikuise uuringu kõrge hinnang ja see on meile väga oluline, nagu ka laialdane positiivne kajastus rahvusvahelises ajakirjanduses,» ütles Himma.

2008. aasta populaarsemad etendused olid ooperitest «Rigoletto» ja «Tosca», ballettidest «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi» ning «Luikede järv» ja muusikal «Minu veetlev leedi».

2009. aastat alustab rahvusooper 6. jaanuaril muusikaliga «Minu veetlev leedi» suures saalis ja kontserdiga «Aastaajad» Ooper-Kvarteti esituses Talveaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles