Selgunud on tänavune Panso preemia laureaat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Panso nimelise preemia pälvis 2018. aastal näitleja õppesuuna üliõpilane Maris Lüüs.
Voldemar Panso nimelise preemia pälvis 2018. aastal näitleja õppesuuna üliõpilane Maris Lüüs. Foto: Johan Elm

Tallinna Linnateatris kuulutati 30. novembril pärast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 29. lennu esietendust «Väike prints» välja Voldemar Panso nimeline preemia, mille pälvis näitleja õppesuuna üliõpilane Maris Lüüs.

«Väike prints» on 29. lennu esimene bakalaureuselavastus, mida mängitakse Tallinna Linnateatri stuudios. Selle lavastas Elmo Nüganen, kes koos Anu Lambiga on 29. lennu kursuse juhendaja.

Panso preemiat antakse välja alates 1978. aastast lavastaja, näitleja, koolijuhataja, õpetaja ja kirjamehe Voldemar Panso (30. XI 1920 – 27. XII 1977) sünnipäeval, 30. novembril.

Preemia on mõeldud andekate teatritudengite esiletõstmiseks ja seda rahastab Eesti Kultuurkapital. Varasemad laureaadid on Ain Lutsepp, Elmo Nüganen, Katariina Unt, Taavi Teplenkov, Tambet Tuisk, Rasmus Kaljujärv, Marta Laan, Mari-Liis Lill jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles