ERMis avatakse EV100 pühendatud kunstinäitus «Vabadus 21. sajandil»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumis avatakse Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud litograafianäitus «Vabadus 21. sajandil», kus näeb 21 vabadusest inspireeritud teost 21 kunstnikult.
Eesti Rahva Muuseumis avatakse Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud litograafianäitus «Vabadus 21. sajandil», kus näeb 21 vabadusest inspireeritud teost 21 kunstnikult. Foto: ERM

Reedel, 7. detsembril kelll 17 avatakse Eesti Rahva Muuseumi B-fuajees Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud litograafianäitus «Vabadus 21. sajandil», kus näeb 21 vabadusest inspireeritud teost 21 kunstnikult.

Kõik litograafiatehnikas teosed on trükitud trükipressidega käsitsi ning on kunstnike poolt signeeritud. Kunstnike loomeprotsess ja nende vabadusesõnum on jäädvustatud filmidena. Näitusega käib kaasas graafikamapp.

Näitus kõneleb kunstnike Raul Meele, Marko Mäetamme, Kiwa, Laurentsiuse, Jaak Visnapi, Urmas Viigi, Navitrolla, Kadri Alesmaa, Jüri Arraku, Leonhard Lapini, Hardi Volmeri, Kadri Kangilaski, Evi Tihemetsa, Peeter Alliku, Jaan Toomiku, Ivar Kaasiku, Liisa Kruusmägi, Tarrvi Laamanni, August Künnapu, Maarit Murka ja Priit Pärna vabadusevisioonidest. Projekti kuraator on Eesti litograafiakeskuse juht Jaak Visnap.

«Vabadus 21. sajandil» on kummardus jätkuvale vabadusele ja loovale inimesele. Näitus on tavakülastajatele ERMi B-fuajees (B-sissepääs) avatud 8. detsembrist kuni 3. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles