Tbilisi rahvusvahelisel filmifestivalil on fookuses Balti riigid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Isotamm filmis «Tuliliilia».
Ingrid Isotamm filmis «Tuliliilia». Foto: Kaader filmist

Esmaspäeval, 3. detsembril avati pidulikult 19. Tbilisi rahvusvaheline filmifestival, mille fookuses on sel aastal Baltimaade filmikunst. Festival toimub kuni 09. detsembrini ning filme on kohal esitlemas režissöörid Martti Helde, Maria Avdjuško ning Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp.

Eesti, Läti ja Leedu 100. sünnipäeva tähistamiseks toob festival vaatajani ülevaatliku programmi, mille hulgas on nii mängufilme kui ka dokumentaalfilme. Eesti filmidest linastuvad Gruusia publikule ajaloolistel sündmustel põhinevad teosed «1944» (rež. Elmo Nüganen) ning «Risttuules» (rež. Martti Helde). Samuti fantaasiaküllane ning hulgaliselt auhindu võitnud mängufilm «November» (rež. Rainer Sarnet).

Kaasaegsemaid teemasid kajastavatest filmidest jõuavad vaatajateni Vallo Toomla «Teesklejad» ning Maria Avdjuško «Tuliliilia». Lisaks linastub Läti, Leedu, Eesti koostöös valminud dokumentaalfilm «Ajasillad» (rež. Kristine Briede, Audrius Stonys). Leedu filmiloomingust linastub mängufilm «Suve ellujääjad» (rež. Marija Kavtaradže), mis võitis just lõppenud Pimedate Ööde Filmifestivalil parima Balti filmi auhinna.

Filmitööstusele mõeldud programmi raames toimub paneel tutvustamaks Baltimaade filmitööstuse hetkeseisu ning võimalusi. Arutletakse ka soolise võrdõiguslikkuse teemadel Baltimaades ja mujal maailmas. Toimub Balti vastuvõtt, mille korraldajaks on kolme Eesti, Läti ja Leedu suursaatkonnad Tbilisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles