Ilmunud on Vigala Sassi elulooraamat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigala Sassi elulooraamat «Ikkagi inimene. Vigala Sassi elu ja surm».
Vigala Sassi elulooraamat «Ikkagi inimene. Vigala Sassi elu ja surm». Foto: Raamat

Kirjastuselt Hea Lugu on ilmunud Sirje Presnali poolt kirja pandud Vigala Sassi elulooraamat «Ikkagi inimene. Vigala Sassi elu ja surm». Vigala Sass oli inimene, kelle kohta on igaühel oma nägemus ja mälestused.

Raamatu autor Sirje Presnal on teose tutvustamiseks öelnud järgmist: «Vigala Sassi iseloomustamiseks on tuhandeid võimalusi. Nad kõik võivad olla õiged. Kuid saab ka lühidalt kokku võtta: Vigala Sass oli haruldane kombinatsioon kaasa saadud ning väljaarendatud ülitundlikkusest, määratust töövõimest, tahte- ja sihikindlusest ning kompromissitust aususest. Just need omadused tegid kesiste edueeldustega lastekodupoisist Suure Teadmamehe. Kui raamatu tarvis Sassi sõprade-lähedastega kohtusin, panin tähele, et üks mõte kordus punase niidina intervjuust intervjuusse. Millised iganes olid mälestused, ükskõik kui kõrgelt hinnati Sassi selgeltnägemisvõimeid, loodustunnetust, inimeste lugemise oskust, teadustööd või isegi sportlikke saavutusi, enamjaolt sai jutuajamine kokku võetud mõttega: Sass oli kahtlemata eriline ja erakordne inimene, kuid siiski ainult inimene. Haavatav, oma veidruste ja vigadega ja mõnikord ekslik. Just sellepärast on raamatul ka selline pealkiri – «Ikkagi inimene».»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles