Filmisaade: vaatamissoovitus tuleb kogu südamest

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala põhiline staar on mõistagi uhiuus Eesti perefilm «Eia jõulud Tondikakul».

Käesolevas saates sellest pikemalt juttu ei tule, kuid vaadake erisaadet «Eia jõulud» stenaristi ja režissööri Anu Aunaga siin ja lugege pikka intervjuud temaga siin. Aga filmi arvustuse võib leida siit.

Nädala pettumus on «Surelikud masinad», mis hoolimata huvitavast ideest ja kusntnikutööst mõjub «Tähesõdade» häbitu kloonina. Tõesti, tõesti, seal on isegi «I am your father» moment.

David Robert Michelli film «Silver Lake: Los Angelese müsteerium» on üks kummaline kook. Seda võiks iseloomustada nii, nagu oleks Howard Hawksi «Big Sleep», Polanski «Chinatown» ja vendade Coenide «Big Lebowski» kannmikseris püreeks lastud ja koos piraka kanepi-jointiga vaatajale serveeritud. Mitte igaühele, aga mina soovitan.

 Jaapani režissööri Hirokazu Kore-eda filmi «Poevargad» olen PÖFFi ajal siin saates juba kiitnud ja nüüd jõudis see kinolevisse. Meeldetuletuseks on arvustus siin ja minu poolt soe soovitus.

Sama kehtib ka Saksa režissööri Thomas Stuberi filmi «Valss vahekäikudes» kohta. Imeliselt õrn ülistuslaul kiituseta jäänud kangelastele, film täis maagilist realismi. Minge ja vaadake!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles