Selgunud on Ants Orase nimelise kirjanduskriitika auhinna võitja (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Kirjanduse Majas tähistati 8. detsembril 80 aasta möödumist „Arbujate“ ilmumisest ning anti neljandat korda välja Ants Orase nimeline kirjanduskriitika auhind. Auhinna võitis Elle-Mari Talivee arvustusega „Serafima ja Hariton“, mis ilmus ajakirjas Keel ja Kirjandus (2018, nr 7).

Elle-Mari Talivee arvustus on kirjutatud Vahur Afanasjevi romaanile „Serafima ja Bogdan“. Talivee sõnul on Afanasjevi romaan eriline kirjandussündmus – niisamuti on žürii hinnangul eriline kirjandussündmus tema arvustus.

Elle-Mari Talivee töötab Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse muuseumiosakonna juhataja ja vanemteadurina. Tal on doktorikraad Tallinna Ülikoolist. Lisaks tegutseb ta Eesti Kirjanduse Teabekeskuses.

SA Kultuurileht väljaannete kriitikatoimetajate asutatud auhind määratakse ühe aasta jooksul (oktoobri lõpust oktoobri lõpuni) ilmunud parima arvustuse või ülevaate eest eesti keeles ilmunud kirjandusteos(t)e kohta. Žüriis olid Hanna Linda Korp, Pille-Riin Larm, Brita Melts, Indrek Mesikepp, Kajar Pruul ja Maia Tammjärv. Auhinnasumma 2000 eurot pärineb Eesti Kultuurkapitalilt.

Varem on sama auhinna pälvinud Johanna Ross, Hasso Krull ja Berk Vaher.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles