Lavale tuleb Janika Sillamaa etnorokkmuusikal «Kullaketrajad»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kullaketrajate» autor Janika Sillamaa ja lavastaja Kaarel Orumägi.
«Kullaketrajate» autor Janika Sillamaa ja lavastaja Kaarel Orumägi. Foto: Marleen Vitsut

Vahetult enne jõule tuleb lavale Janika Sillamaa etnorokkmuusikal «Kullaketrajad», millega tähistatakse Fr.R. Kreutzwaldi 215. sünniaastapäeva ning Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Kooli 25. tegevust. Muusikali «Kullaketrajad» libreto ja muusika autor on Janika Sillamaa, lavastaja ja kunstnik Kaarel Orumägi. Etendused toimuvad Tallinnas Salme Kultuurikeskuses 18. ja 19. detsembril kell 11 ja 14 ning 22. detsembril kell 12, 15 ja 17.

Laval Kaari Sillamaa Muusikateatri raudvara – õpetajad ja vilistlased: Hille Savi, Katre Jaani, Janika Sillamaa, Kertu Raja, Laura Virkkunen, Mait Mikussaar, Kaarel Raidam, Franck Reisner ja Andrus Muuga ning külalisena Norman Salumäe.

Lavastaja Kaarel Orumägi, kes on ka ise kunstnikutööd teinud, on lasknud fantaasial lennata. Sama tuleb öelda ka Janika Sillamaa muusika kohta, kus kandle saatel alleaad järgmisel hetkel rajurokiks võib muutuda ja vastupidi.

«Kullaketrajad» on muinasjutt, mille kirjutas vanarahva pärimuste põhjal üles Friedrich Reinhold Kreutzwald. Siin on segunenud vanad Põhjala legendid nõidadest ning tarkadest ja 19. sajandi Eesti lihtsa inimese unistused paremast põlvest, jõukusest ja õiglusest.

Lugu räägib kolmest neiust, kes varavalgest hilisööni nõiamoor Ajatari majas kulda ketravad, teadmata ise, et nad kuninglikust soost on. Töö juurest lahkuda on keelatud, kuid üks neiu – Eha – seda nimelt teeb, kui majja satub kuningapoeg Koit ja noored teineteisesse armuvad. Nüüd algavad pahandused … kus Ajatari ja tema pahalaste vastu astuvad inimesed, linnud ja isegi Põhjala Tark. Aga nagu õigele muinasjutule kohane, võidab lõpuks ikkagi headus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles