Selgusid Eesti Rahvuskultuuri Fondi stipendiaadid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekirjanik Jaan Rannap ja teatriteadlane Lea Tormis.
Lastekirjanik Jaan Rannap ja teatriteadlane Lea Tormis. Foto: Eesti Rahvuskultuuri Fond

9. detsembril toimus Tallinnas Mustpeade Majas Eesti Rahvuskultuuri Fondi sponsorite ja stipendiaatide austamiskontsert. Sihtasutuse nõukogu eristipendiumid loome- ja teadustööks pälvisid lastekirjanik Jaan Rannap, teatriteadlane Lea Tormis ja etnograaf Igor Tõnurist, tunnustamaks nende panust Eesti kultuurilukku.

Jaan Rannap on üks meie suurtest poistekirjanikest – teravapilguline vaatleja ja psühholoog, hea koolielu tundja, kirglik looduse- ja spordisõber, kes jälgib elu sageli läbi huumori- või satiiriprisma. Tema tuntumad lasteraamatud on: «Salu Juhan ja ta sõbrad», «Viimane Valgesulg», «Agu Sihvka annab aru», «Nelja nimega koer» ja «Roheline kindlus».

Eesti teatriteadlane ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia emeriitprofessor Lea Tormis on teatrirahva hulgas omainimene. Toompea Panso koolis on Lea Tormis näitlejaid-lavastajaid harinud juba 1961. aastast Eesti ja maailmateatri ajaloo loengutega. Õpetaja on ta aga ka kõigile teistele, kes teatri sees-ümber-kõrval asuvad.

Eesti üks tunnustatuim rahvamuusika-uurija ja folklorist Igor Tõnurist on praktiseeriva rahvamuusikuna olnud Eesti pärimuse säilitaja ja tulevastele põlvedele edasiandja. Lisaks teadustööle on ta hinnatud konsultant ja ekspert pärimusmuusika, rahvarõiva ja pärimustantsu valdkonnas.

Erinevate kultuurivaldkondade toetamiseks on Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond juurde annetajate poolt moodustatud 177 nimelist allfondi. Stipendiume ja toetusi jagati sellel aastal 107 allfondist. Kokku eraldati 225 stipendiumi ja toetust 210 637 euro väärtuses. Tänu lahketele annetajatele on Eesti Rahvuskultuuri Fond oma 27 aastase tegevusaja jooksul stipendiumideks ja toetusteks eraldanud üle 4,8 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles