Sarah Brightman tuleb müstilise suur-show'ga Eestisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Brightman.
Sarah Brightman. Foto: promo

Klassika- ja popmuusika piirepurustav sümbol Sarah Brightman annab oma uue maailmatuuri raames kontserdi Saku Suurhallis. Legendaarne artist lubab 2. novembril 2019 üllatada emotsionaalselt laetud ja müstilise kontserdiga.

Kolmeoktavilise hääleulatusega staar  tuleb maailma suurlavadele tagasi koos uue albumiga «Hymn», mis sisaldab suurejoonelisi orkestri- ja kooriseadeid ning intiimsemat uusversiooni Brightmani ja Andrea Bocelli hittloost «Time To Say Goodbye». Artist annab «The Hymn World Touri» raames 125 kontserti üle maailma.

Sarah Brightman on müünud kümneid miljoneid plaate ning teinud peadpööritava karjääri, olles enimmüüdud sopran maailmas. Brightman on 180 kuld- ja plaatinaalbumi omanik enam kui 40 riigis. Ta on ainuke artist ajaloos, kes on olnud mainekaima Billboardi edetabeli tipus nii klassikalise kui tantsumuusika vallas. Haruldane hääl on esinenud nii Pekingi kui Barcelona olümpiamängude suurtseremooniatel.

Album «Hymn» on Sarah Brightmani 15. stuudioalbum. Eelmine plaat «Dreamchaser» ilmus viis aastat tagasi. Artist naasis stuudiosse peale edukaid galakontserte, muuhulgas möödus tänavu 30 aastat Andrew Lloyd Webberi maailmakuulsa muusikali «Ooperifantoom» esmaesitlusest Broadwayl.

Sarah Brightmani karjäär sai alguse 1981. aastal West Endi muusikalist «Cats», kus ta kohtus oma tulevase abikaasa ja mentori helilooja Andrew Lloyd Webberiga. 1987. aastal esmakordselt kõlanud «Ooperifantoom» pani laulja juba märksa suuremale muusikakaardile. 40 miljonit plaati müünud muusikali helikandja kindlustas Brightmani edu selles vallas.

Artist otsustas seejärel lüüa käed tuntud Enigma produtsendi Franc Petersoniga, kes järgnevatel aastatel loob Brightmani suurimad hitid ja tuntuimad albumid. Neist juba esimene oma looga «Captain Nemo» ostus piisavalt edukaks et Brightman ka sooloartistina läbi lööks. Järgnesid superhitt Andrea Bochelliga «Time to Say Goodbye» ning väga äratuntava erilise Brightmani stiiliga albumid «Eden», «La Luna», «Harem» ja «Symphony».

1992. aastal esines Sarah Brightman Barcelona olümpiamängudel suursuguse hittlooga «Amigos Para Sempre», duetikaaslaseks tenor Jose Carreras. 16 aastat hiljem avanes haruldane võimalus teist korda – Pekingi olümpiamängudel, mille ülekannet vaatas neli miljardit inimest üle maailma.

2012. aastal avaldas Brightman, et soovib osaleda astronaudina kosmoselennul Venemaa meeskonna kaasliikmena. Siiski, pärast mitu aastat kestnud treeninguid, mattis artist 2015. aastal selle plaani maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles