Avatakse «Väikese printsi» teemaline köitenäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Akadeemilise Raamatukogu galeriis avatakse Eesti Köitekunstnike Ühenduse korraldatud rahvusvaheline köitenäitus «Väike prints».
Tallinnas Akadeemilise Raamatukogu galeriis avatakse Eesti Köitekunstnike Ühenduse korraldatud rahvusvaheline köitenäitus «Väike prints». Foto: Repro

12. detsembril kell 17 avatakse Tallinnas Akadeemilise Raamatukogu galeriis Eesti Köitekunstnike Ühenduse korraldatud rahvusvaheline köitenäitus «Väike prints» (kuraator Rene Haljasmäe), mis toimub koostöös Eesti Trüki- ja Paberimuuseumiga.

24 köitekunstniku loomingu aluseks on trükimuuseumi poolt poognatena välja antud kuulsa prantsuse kirjaniku Antoine de Saint-Exupery kultusteose «Väikese printsi» eksklusiivne kõrgtrükis käsitööversioon, mis trükiti vanade masinatega, väikesearvulises ja numereeritud tiraažis. Näitusel osalevad Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Rootsi kunstnikud ja žürii annab välja ka kolm preemiat. Näitus on lahti 20. jaanuarini 2019.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles