Filmisaade soovitab: tants ja tagaajamine kinodes

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Hendrik Alla liikuvad pildid» heidab pilgu peale kinodes jooksvatele värskematele filmidele.

«Sistersi vennad» on midagi niisugust, mida tutvustuses kirjeldatakse kui «koomilist krimipõnevikku» või midagi sellesarnast. Tegelikult on tegemist puhtaverelise tumeda vesterniga ja selle žanri austajatele rangelt soovitatav.

Leedu film «Tuhk lumel» on nende kunstiline lähenemine 1941. aasta küüditamisele, teostatud indoeuroopaliku tunderõhu ja jõuliste kujunditega. Arvustust selle kohta võib lugeda siit.

Filmidel «Suspiria» ja «Kliimaks» on ühist niipalju, et mõlemad tegelevad tantsukunstiga. Aga see, kuhu tantsu juurest jõutakse, on mõlemal puhul üllatav ja täiesti erinev.

Filmis «Ämblikmees: Uus universum» kargab ringi mitte üks, vaid terve kari maskiga tegelasi. Selle «LEGO filmi» tegijate käe alt tulnud animafilmi kohta sahistatakse, et ehk on tal omas kategoorias Oscarite jagamisel põhjust kaasa rääkida.

Vaadake saadet ja minge kinno. Kinos näeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles